Skip to content

Punky beenwarmers

December 7, 2010

ariel pink’s haunted graffiti – bright lit blue skies (van “before today“, 2010)
ariel pink’s haunted graffiti – can’t hear my eyes (van “before today“, 2010)

Finally getting around to a short write-up about one of my favorite albums of the year: donnie darko meets the flaming lips in pop heaven.

Vreselijke bandnaam, lelijke hoes…. en één van de albums van het jaar. Voordat Ariel Pink eerder dit jaar “Before today” uitbracht was hij in   kleine kring bekend als de man die sinds 1998 in eigen beheer albums en singles van wisselende kwaliteit uitbracht. Met zijn eerste album voor een groter label lijkt alles op zijn plek te vallen: korte nummers met gouden melodien, swingende heupen in de ritmesectie en een Eigen Geluid. Wat wil je nog meer? Ik niet veel. Dit album is nooit ver weg, en de nummers duiken – tot irritatie van mevrouw Cortez – de hele tijd in mijn hoofd op. Hierboven twee willekeurige nummers die je met wat mazzel naar de winkel doen rennen.

Hoe dat klinkt? Alsof The Flaming Lips naar Nuggets hebben geluisterd, en de soundtracks van zowel Lost in Translation als Donnie Darko opnieuw opnemen. Not kidding.

Advertisements
One Comment leave one →
  1. December 9, 2010 10:53 am

    Saai maar waar: ben het _helemaal_ met je eens Cortez. Waanzinnige plaat. Bright Lit Blue Skies gaat in je hoofd zitten om er vervolgens nooit meer weg te gaan. Mevrouw Cortez kan er maar beter aan wennen 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s