Skip to content

all these lists are making me itch!

December 11, 2009

Later vandaag ga ik samen met meneer Royal Groove een nieuwe editie van dit filmpje opnemen – onze bescheiden bijdrage aan de gebruikelijke stortvloed van jaarlijsten. Dit jaar is de stortvloed echter een tsunami (nee Geert, niet zo een) omdat het niet alleen het jaar, maar ook het decennium eindigt. Gevolg? Meer lijstjes dan tijd om ze te lezen. Daarom een korte poging een paar bijzondere overzichten in het zonnetje te zetten.

St Paul laat er geen gras over groeien, en trakteert ons op meer dan 20 verschillende lijstjes waar heel veel moois tussen zit. Erg leuk om te lezen, en een waardige bijdrage aan de decenniumlijstjeshype.

Bij Fact Magazine hebben ze waarschijnlijk een weekend non-stop zitten typen aan dit overzicht van de beste 100 albums van het decennium. De nadruk ligt op de elektronische kant van dingen, maar daar heb ik geen problemen mee: van ieder album is een nummer te beluisteren, en er zitten veel titels tussen die ik gemist heb. Prima manier om een paar uur te vullen!

Tot slot een spannend jaarlijstje: de tien beste archeologische vondsten van 2009 volgens National Geographic. Een spannend jongensboek if there ever was one.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s