Skip to content

ontbrekend sterrenbeeld

November 16, 2009

pisces – dear one (van “a lovely sight“, numero group 1969/2009)
pisces – mary (van “a lovely sight“, numero group 1969/2009)

De Numero Group -al jaren één van mijn favoriete labels- is in 20o9 niet bij te houden: acht albums, een prachtig boek en hun eigen Eccentric Soul Revue. Phew! Als ik labelbaas Rob Sevier moet geloven wordt 2010 nog drukker. Daar gaat mijn salaris.

Een paar maanden geleden bracht de Numero group (40 jaar na dato) het debuutalbum van Pisces uit. In een relatief isolement sleutelden Jim Krein, Paul DiVenti en Linda Bruner in een kelder aan eigen nummers, maar door een klassieke samenloop van omstandigheden lukte het nooit deze uit te brengen. Het waarom laat zich het beste samenvatten met deze quote van John Lennon: “Life is what happens to you while you’re busy making other plans

Numero to the rescue: in 2007 vertelde een bevriende verzamelaar dat daar-en-daar een verzameling tapes lag die misschien wel iets voor hun waren. Dat klopte, en een kleine twee jaar later ligt “A lovely sight” wereldwijd in de winkels. I love it when that happens. De muziek is namelijk niet interessant omdat hij obscuur is, maar omdat de nummers prachtige psychedelische pop zijn. Gefilterde drums ontmoeten zachte ballades, tape-collages botsen met gitaren… alles erop en eraan. Luister naar de twee nummers hierboven en koop dat album als het je wat lijkt!

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s