Skip to content

gone but not forgotten

September 15, 2009

24 carat black – the best of good love gone (van “gone: the promises of yesterday“, 2009)

Het meerkoppige 24 carat black -project van Dale Warren bracht begin jaren zeventig één plaat uit: het briljante concept-album “Ghetto: misfortune’s wealth” (klik op de titel voor het hele album) waarop in 60 minuten alle uithoeken van het maatschappelijke en muzikale spectrum verkend werden. Helaas kwam het album uit tijdens het laatste jaar van het inmiddels door Al Bell gerunde Stax-label, en verscheen zo goed als exact op het moment dat het label failliet ging. Exemplaren van de lp kwamen niet terecht in regulier platenzaken, maar verdwenen in het schimmige cut-out circuit. Het duurde tot de jaren negentig voordat de plaat (weer) op de radar van muziekliefhebbers terechtkwam doordat hij prominent gesampled werd.

Fast forward naar 2008: de enige plaat van de groep gaat al weer enige tijd voor een goede drie cijfers over de toonbank, en de mannen van de Numero Group krijgen een telefoontje dat iemand de tapes met het tweede album van 24 carat black gevonden heeft(!). Helaas zijn de banden in verregaande staat van ontbinding, en zijn de meeste nummers niet meer te redden. Tough luck.

Gelukkig blijken zes nummers repareerbaar, en afgelopen maand verscheen – meer dan 30 jaar na dato – “Gone: the promises of yesterday” op cd en lp. Luister hierboven naar het eerst nummer, en misschien hoor je waarom hij inmiddels trots naast het debuut in de kast staat!

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s