Skip to content

hotter than a pistol!

April 17, 2009

the lyman woodard organization – saturday night special (1974 / re 2009)
the lyman woodard organization – creative musicians (1974 / re 2009)

…is wat er op de enorme poster (volgensmij is het A1) staat die bij de reissue van dit album zit. Als je van gruizige urban jazz-funk houdt klopt dat als een bus – de nieuwe 2LP-uitgave van The Lyman Woodard Organization’s “Saturday Night Special” laat de plaat klinken zoals hij in 1975 bedoeld was.

Het tijdschrift Wax Poetics heeft sinds 2007 ook een label waarop ze met veel zorg mooie platen op (her)uitbrengen. Lyman Woodard’s album werd geschreven en opgenomen tussen 1972 en 1975, en was oorspronkelijk bedoeld als een dubbele lp. Doordat hij op een redelijk heftig free-jazz label zat was dat financieel niet haalbaar, en werd het een enkele die niet zo goed klonk. De omstandigheden blijven nog even klassiek: omdat het label niet goed wist wat ze met de release aanmoesten verkocht de plaat uiteindelijk heel slecht. Dit kwam de prijs uiteindelijk niet ten goede. Ik heb ooit een origineel gehad (met wat kraak), maar heb hem weggedaan omdat de plaat zó zachtjes en de krassen zoveel harder waren.

Fast forward naar begin deze week, en de 8 nummers liggen verdeeld over twee brandschone platen thuis op me te wachten… Oh happy day! Het weekend is net begonnen, en ik zit me uitzicht op de Rotterdamse skyline koffie te drinken met “Saturday night special” hard op de speakers. Schuif aan.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s