Skip to content

een kelder met een dakterras

April 2, 2009

jc & co – french place sunny afternoon (jc records 2009) ep

Dit is bijzonder. Via het messageboard van Waxidermy kwam ik, naar aanleiding van een tip, in contact met de Texaanse muziekliefhebber / verzamelaar / muzikant Jason Chronis. Hij had een EP uitgebracht: 4 nummers op een 7″ single met een handgekleurd hoesje, en verschillende mensen waren er errug enthousiast over. Nu vind ik het heel leuk als muziek zo dichtbij komt, dus ik heb er meteen een van hem gekocht.

Het plaatje werd middenin de verhuizing bezorgd, en is onuitgepakt meegegaan van mijn oude naar mijn nieuwe stulp. Daar aangekomen was het de eerste muziek die ik op de vers-aangesloten draaitafel legde… waarop mijn oren even 360 graden rond gingen. Dit is iemand die al heel lang naar allerlei platen luistert, en met de The Zombies en The Beach Boys in zijn achterhoofd de nummers achteloos uit zijn mouw lijkt te schudden.

De vier nummers duren samen net iets meer dan tien minuten, en schreeuwen vervolgens om een herhaling: pakkende refreintjes, langslopende bruggetjes en strategisch geplaatste¬† la la la’s maken mij een fanboy eerste klas.

Na enthousiast mailcontact bleek dat Chronis het alleen maar leuk zou vinden als ik het hele dingetje op mijn blog zou zetten, dus download hierboven “French Place Afternoon” en zet hem op nu het (nog) mooi weer is!

Advertisements
3 Comments leave one →
 1. maurice permalink
  March 13, 2014 6:04 pm

  Zou je deze nog eens kunnen reloaden??

  • March 13, 2014 6:29 pm

   Maurice,

   deze heb ik niet meer digitaal, alleen op 7″ vinyl – helaas!

Trackbacks

 1. Music by JC & Co «

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s