Skip to content

ik ben een sambabal

December 22, 2008

marcos valle – garra (1971) album
orlandivo – st (1977) album

Dit jaar in tegenstelling tot vorig jaar geen serie kerstballen, maar twee sambaballen ≈ ik ben namelijk meer in de vakantie- dan in de kerstfeer.

Allereerst Marcos Valle‘s Garra uit 1971. Valle, die nog steeds actief is, maakte met Garra een album waarop al zijn talenten samen door dezelfde deur kunnen: de nummers zijn poppy as hell, hebben dromerige arrangementen en zijn ook nog eens behoorlijk funky. Wat wil een mens nog meer? Weinig zou je zeggen, maar aangezien de wereld bevolkt wordt door leden van de familie Nooitgenoeg – waar ik er één van ben – plak ik er een tweede Braziliaanse klassieker achteraan.

Orlandivo werd geboren als Orlann Divo en was in 1977 eerder een bekende acteur in verschillende Braziliaanse telenovelas dan dat hij bekend stond om zijn muzikale output. Enter Joao Donato en de bandleden van Azymuth, die samen met Orlan zonder problemen een popplaat opnamen die recht tegen de heersende discofever in ging (hoewel de hoes er wel bij aansluit). Qua sound is de plaat de schakel tussen Valle’s Garra en platen zoals “Africa Brasil” van Jorge Ben en het debuut van Ana Mazzotti: warme orgel-/keyboardklanken, strakke ritmes en arrangementen die teruggrijpen op de beste Tropicalia.

Warm je oren vooruitlopend op kerst en hang deze sambaballen in je boom… ofzo 😉

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s