Skip to content

inhaalverbod opgeheven

November 25, 2008

Brrrap! Tijd om even de maximumsnelheid te negeren en langszij te komen. Het eigenaardige van de herfst is hoe ik elk jaar vergeten ben wat een hectische periode november / december is – en dan is het ineens weer zover. Ezels in zeven sloten, etc. Hieronder wat mij zoal bezig houdt inna telegram stylee.

The Gaff & Factor zijn verantwoordelijk voor The Trip Beyond, een intergalactische mix van alles wat los en vast zit in de stijl van Trap Door II, AEIOU2 en die mixen van Dj Shadow & Cut Chemist. Hoogtepunten zijn onder andere een spijkerharde Spaanse versie van “summer in the city” en meer dikke drums than you can shake a stick at. Na de mix vorig jaar commercieel uitgebracht te hebben lieten de heren eerder deze maand weten dat de cd ook gratis verspreid mag worden… bij deze!

meme_1: pipe wrench fight

Sinds Augustus zijn er – schijnbaar – vanuit het niets een paar exemplaren van de “Discovery Club“-lp opgedoken, en dat is spannend: net als de lp van East of Underground is hij het resultaat van een talentenwedstrijd waarbij de nummers één en twee samen een plaat mochten opnemen. Het resultaat is, net als bij EoU, rauw ongepolijst en verrekte soulful. Luister naar “ain’t no second best” en help me hopen op een reissue.

meme_2: het Amerikaanse LIFE Magazine is een samenwerking aangegaan met Google en is deze maand begonnen met het digitaal ontsluiten van zijn foto-archieven. De eerste resultaten smaken naar meer… zie ook de foto van Picasso hierboven.

Amadu Bansang Jobarteh “…is a jali: an oral historian and hereditary praise singer from among the Mandinka people of Gambia, West Africa […] Now is his late seventies, Amadu Bansang Jobarteh embodies the wisdom and maturity of a grand master, and is one of the oldest and most respected kora players of our time. Despite his age, his musical mind is sharp and his fingers are incredibly nimble”. Zo, dat is uit de weg. Afrika is zó rijk aan muzikale tradities dat ik me bij vlagen een spreekwoordelijke Amerikaan-met-petje-en-camera voel als ik bij toeval op weer een traditionele muziekvorm stuit. Wat echter telt is het feit dat Jobarteh’s Tabara van een zeldzame rust en schoonheid is. Spoel die ruis uit je hoofd.

meme_3: recreating album covers

Een inhaalslag zou niet compleet zijn zonder Dj Day, die zonder een wenkbrauw op te trekken samen met Aloe Blacc een zomerse hiphopplaat uitbrengt – luister naar “that’s that…”

meme_4: als die hamster nou eens niet alleen op de piano blijft liggen, maar ook eens uit mijn hoofd gaat!

Advertisements
One Comment leave one →
  1. November 26, 2008 9:41 am

    zoals wel vaker word ik instant blij van dj day producties. je kunt er ook prima hamster on a piano doorheen neurien.

    nog even Amadu Bansang Jobarteh luisteren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s