Skip to content

i heard wonders: een inhaalslag

October 5, 2008

Er lijkt steeds meer een kloof te ontstaan tussen tijd(igheid) in de fysieke wereld en op internet: als je een goede vriend één keer in de twee weken ziet is dat – als je het allebei druk hebt – behoorlijk regelmatig. Als je twee weken niets op je blog schrijft is dat eerder een eeuwigheid. Da’s toch nie normaal?

…of wel? Tussen een reorganisatie op mijn werk, het inrichten van een nieuwe computer en een heftige leeskick gaat de tijd snel, en zijn er zo een paar weken voorbij. Hierbij een muzikale round-up.

De Ierse David Holmes leek de afgelopen jaren definitief opgeslokt te zijn door de soundtrackmachine van Hollywood, maar heeft redelijk onverwacht een nieuwe album uitgebracht. “The Holy Pictures” lijkt in weinig op zijn eerdere werk: het album balanceert op het snijvlak tussen hoekige jaren-tachtig pop, postrock a la Tortoise en de soundtrack van Lost in Translation. En dat werkt prima – luister naar de single “i heard wonders

Het mooiste verhaal van de afgelopen tijd is dat achter de plaat van Bon Iver: “Het debuutalbum For Emma, Forever Ago werd vooraf gegaan door het verhaal van zanger Justin Vernon die zich uit liefdesverdriet drie maanden opsloot in een tochtige blokhut in de noordelijke Amerikaanse staat Wisconsin. Hij hield zich in leven met zelf geschoten wild en schreef een album bij elkaar dat zo indringend van intense emotie en snerpende falsetstemmen is, dat het bijna voyeuristisch is om ernaar te luisteren” (Jan Vollaard, NRC Handelsblad, 22-09-2008). De muziek maakt deze bijna té mooie premise helemaal waar. Dit is het openingsnummer.

Het duo People Under The Stairs lijkt met iedere plaat beter te worden… of ligt dat aan mij? Het nieuwe album FUN DMC klinkt als een zomers feestje met goede vrienden, en neemt een ouderwetse karrevracht aan dikke samples mee. Erg fijn. Check de hierboven gelinkte site, en luister naar eerste single Step Bacc in de remix van Dj Day. Wanneer begint de volgende zomer?

Als je me een paar weken geleden gevraagd had of ik met spanning zat te wachten op nieuw werk van Jazzanova had ik Nee gezegd – het is geen 2001 meer, en ik heb de afgelopen jaren iets te vaak middelmatige dj-sets van de heren gehoord. Ik moet echter toegeven dat de nieuwe single “let me show ya” benieuwd maakt naar het album dat over een paar weken uitkomt. Nou maar hopen dat de nummers niet met Deutsche Gründlichkeit platgeproduceerd zijn.

.:ademruimte:.

Morgan Geist, helft van Metro Area en samensteller van de invloedrijke “Unclassics” verzamelaar, heeft afgelopen week zijn tweede solo-album uitgebracht. “Double Night Time” staat vol met melancholieke vocale techno in klassieke Detroit-stijl. De eerste single draagt de naam van deze stad en kun je hier horen. Ik kan niet wachten totdat ik weer een keer ‘s nachts op de snelweg zit, zodat ik dit album hard kan draaien met een bijpassend uitzicht.

Last but not least: Raw Fusion en Gamm-baas Mad Mats blijft maar nieuwe mixen uploaden; zijn laatste is een knaller.

Advertisements
3 Comments leave one →
 1. nail permalink
  October 5, 2008 6:17 pm

  Bon Iver:
  Helemaal fijn, lieve teksten. Geweldig als een man zo kan en durft te zingen!
  Morgan Feist:
  Inderdaad…. Nice, x
  Das toch nie te geléuve

 2. October 15, 2008 11:20 am

  Inderdaad zeg, wat een fijne nieuwe People Under The Stairs en wat een slechte timing om die plaat pas tegen het eind van de Indian Summer te ontdekken. Tja.

  En – wat zijn we het lekker eens – die nieuwe Jazzanova is om met uw woorden te spreken, dik.

  Check ook de single met Phonte:
  http://www.thecouchsessions.com/2008/10/new-music-jazzanova-feat-phonte-look-what-youre-doin-to-me/

Trackbacks

 1. 2008 best: aankondiging «

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s