Skip to content

zondagmiddag, 12.0: tussen de groeven van Motown

April 13, 2008

the elgins – darling baby (v.i.p. 1966) album

Ik ben nog steeds bezig mijn platenkast op te ruimen en doe ondertussen de ene herontdekking na de andere. Vandaag The Elgins, die in 1966 een album uitbrachten op V.I.P. (één van de vele sublabels van Motown)

Je zou bijna vergeten dat Motown in de jaren zestig ook artiesten had die niet doorbraken – tussen artiesten als Marvin Gaye, The Temptations, Martha Reeves & The Vandellas, Smokey Robinson, Stevie Wonder, The Four Tops enThe Supremes kan het zomaar gebeuren dat je niet opvalt. Een regionale factor die daar voor de Nederlandse soulliefhebber bijkomt is dat lang niet alle kleinere Motown-titels hier gedistribueerd werden; The Elgins bestonden dus niet voor de platenkopers.

Jammer, want het is een mooie plaat! De groep bestaat uit één vrouw en drie mannen, een niet alledaagse line-up, en muzikaal is het allemaal net iets minder gepolijst dan de grote namen op het Motown-label. 12 mooie covers en originele nummers die uiteenlopen van uptempo dansmateriaal tot hartverscheurende ballads. The Elgins blijven.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s