Skip to content

Noodlin’ with Donny

January 31, 2008

phil upchurch – st (cadet, 1969) album

De N is nog net in de maand, en in mijn muzikale dieet staat die letter voor Noodlin’ – het betere instrumentale geneuzel. Vandaag een voorbeeld van wat ik daarmee bedoel – en wat voor een!

De plaat is geproduceerd door Charles Stepney (Rotary Connection, Terry Callier, Ramsey Lewis, etc), die ook hier zijn kamerbrede psychedelische arrangementen met prominente drums uit de kast haalt. Die drums worden gespeeld door Morris Jennings, die twee jaar later zijn naam veranderde in Maurice White en samen met bassist Louis Satterfield in The Pharoahs speelde (waarna hij Earth, Wind & Fire oprichtte) . Phil Upchurch speelt gitaar, de piano komt voor rekening van the God Donny Hathaway, en James Mack Singers verzorgen spooky achtergrondzang.

De keuze van de nummers (op dit soort platen negen van de tien keer covers) is dik in orde: onder andere “I am the black gold of the sun” van The Rotary Connection, “Cross Town Traffic” van Jimi Hendrix en een mooie versie van “Spinning Wheel” komen voorbij. Noedel je mee?

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s