Skip to content

britney spears in psychedelic sitar shocker!

November 9, 2007

shawn lee’s ping pong orchestra – hey ya (van “hits the hits“, 2007)
shawn lee’s ping pong orchestra – toxic (van “hits the hits“, 2007)

Shawn Lee heeft het er maar druk mee: in het afgelopen jaar bracht hij 4 albums uit. Naast een mooie soloplaat (“Soul Visa” op BBE) waren dat 3 albums met zijn ping pong orchestra (waarvan ik vermoed dat het gewoon meneer Lee in zijn eentje is), waarvan “hits the hits” de laatste is was (er is net een kerstalbum uitgekomen).

Op dit album waagt Lee zich aan een levensgevaarlijk concept: instrumentale covers van recente commerciële hits. Grote hits. Ik was nieuwsgierig en ging even luisteren… en het is een errug goede plaat! Shawn Lee vermijd handig alle liftmuziek-valkuilen door de nummers naar zich toe te trekken en in spannende nieuwe jasjes te stoppen. Hierboven twee cases in point: “Hey ya” van Outkast wordt een uptempo mopje piano-jazz in de stijl van Ramsey Lewis, en Britney Spears’ “Toxic” wordt uitgekleed (sic) en opnieuw uitgevonden als psychedelische groover met sitar-solo’s.

Niet zeuren maar luisteren dus.

Advertisements
One Comment leave one →
  1. November 13, 2007 8:57 am

    leuk die versies. alleen… omdat die hey ya in oorspronkelijke versie zo’n dansvloer stormer was (alleen veel te veel gehoord) is het toch jammer dat ik als dj niet zoveel met shawn’s versie kan. mist vocalen en een net iets hardere groove. wellicht dat ik iets kan uitrichten als ik een acapella van hey ya kan versieren ergens.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s