Skip to content

the third time is the charm

October 1, 2007

lee perry – roast fish collie weed & corn bread (upsetter 1977)  (alt. download) album

Hebbes! Na de afgelopen jaren twee exemplaren van dit album te hebben gekocht (de ene was niet in het midden waardoor alles te dronken klonk, de andere meer ruis dan muziek) bracht mijn vriend de postbode vorige week het scheepsrecht – luister hierboven.

Sinds de Arkology-boxset heb ik een voorliefde voor reggae in het algemeen en Lee “Scratch” Perry in het bijzonder. Deze People funny boy is voor mij één van de groten omdat hij altijd zijn eigen (vaak bizarre) weg heeft gevolgd, en en passant een indrukwekkende hoeveelheid mooie muziek heeft gemaakt.

En dan nu het album. Roast fish collie weed & corn bread is het enige vocale solo-album wat Perry in zijn Black Ark studio opnam (download hier een set fotos van zijn handgebouwde en vervolgens van top tot teen beschreven koninkrijk) en klinkt als niets anders. Soulful, gedrenkt in effecten, funky, gevarieerd… en zo kan ik nog wel even doorgaan. Luister en decide for yourselves zou ik zo zeggen!

Advertisements
2 Comments leave one →
  1. soit permalink
    October 2, 2007 2:28 pm

    Dank je wel! Op nederland 4 (Cultura TV, internet) was laats een prachtige Channel 4 docu over reggae in Jamaica van de jaren 70. Daar kwam scratch ook veelvuldig in voor. Je ziet ‘m dan live mixen in z’n studio. Prachtig televisie.

Trackbacks

  1. Tauhid: een langzame mix voor de lente «

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s