Skip to content

de voordelen van het Amerikaanse leger

September 10, 2007

east of underground – getting over (1971)
east of underground – smiling faces (1971)

Life stranger than fiction: deze lp is het resultaat van een bandwedstrijd op een Amerikaanse legerbasis in Duitsland in 1971, waarvan de eerste twee plaatsen als prijs ieder de helft van een dubbel-lp mochten opnemen.

De winnaars van de eerste prijs, SOAP, waren een dertien-in-een-dozijn rockband. De bijna-winnaars East of Underground leverden daarentegen een meesterwerkje af. Zoals je je voor kan stellen heeft een lp die het resultaat is van bovenstaande wedstrijd geen internationale distrubutie (of überhaupt distributie buiten legerbases), en leek het er lange tijd op dat deze plaat nooit de oren van huidige muziekliefhebbers zou bereiken. Enter Dante Carfagna die een paar jaar geleden een exemplaar vond.

Nadat de lp de afgelopen jaren een paar keren voor meer dan drie cijfers van eigenaar is gewisseld, is hij nu voor het voor een breder publiek beschikbaar als eerste release van het Wax Poetics label (van de mensen achter het gelijknamige tijdschrift). Luister hierboven naar hun eigen “getting over” en een diepe cover van “smiling faces” (oorspronkelijk van The Temptations)

Lofi deep soul, anyone?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s