Skip to content

les petit chevaliers

July 4, 2007

va – pilooski presents dark & lovely volume 1 (2005) ep

Sinds ik afgelopen maart over Pilooski‘s edit van “Beggin” schreef is het nummer opgepikt door een major label, is er een clipje bij gemaakt en staat alles klaar om er een grote hit van te maken. Tijd om een stapje terug te doen en te kijken waar het allemaal mee begon, toch?

In 2005 bracht Pilooski het eerste deel van zijn “dirty edits” platen uit. Inmiddels zijn er zeven handgenummerde delen met labels zonder informatie uitgekomen waarvan de meeste zeer de moeite waard zijn. Hierbij dus de eerste, die afwijkt van de rest in de zin dat het eerder een EP is (6 nummers), én dat hij nog niet eens in de buurt van de dansvloer komt.

Wat erop staat? Een cover van “Teenage kicks” van the Undertones door een strijkkwartet, een hele enge versie van “Wicked Game“, Nico die een Frans kinderliedje zingt, een loungey jazzversie van “Black Hole Sun” (niet die van Paul Anka) en meer. De overall sfeer doet me een beetje denken aan de film “Pan’s Labyrinth“: spookachtig zonder eng te zijn, en met zijn wortels stevig in de fantasievolle grond van je kindertijd.

Kortom, luisteren dat ding!

Advertisements
One Comment leave one →
  1. Horst Tappert permalink
    July 6, 2007 8:47 pm

    Eng is het zeker, ik was even in de veronderstelling dat de duivel werd uitgedreven bij mij onderbuurvrouw. Verder vind ik het vrij hinderlijk dat ze echt niet kan zingen, maar ik had er sowieso veel meer van verwacht na die vorige post, dat was een briljant nummer. Jammer!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s