Skip to content

sehr postmodernistisch!

June 9, 2007

christian prommer’s drumlesson – strings of life (sonar kollektiv, 2007)

Anno 2007 lijkt het er soms op dat mensen vinden dat de meeste dingen al een keer gedaan zijn – wil je echt opvallen dan zul je je op het meta (of meta meta) vlak moeten begeven.

Deze ontwikkeling heeft als concreet gevolg dat je als muziekliefhebber al een kleine vijf jaar wordt doodgegooid met indiebandjes die Britney Spears coveren, mashups met een knipoog en een tsunami van knip- en plakwerk (wat niet altijd verkeerd is: ex-sugababe Mutya lift toch zeer verdienstelijk een heel nummer van Lenny Kravitz).

Komt het bovenstaande een beetje uit de lucht vallen? Dan zal ik het even uitleggen: Ik luister nu al een half jaar een 40 uur per week naar populaire radiostations, en soms wil je dan even je ei kwijt 😉

Gelukkig worden er nog steeds genoeg mooie en interessante covers gemaakt; het nummer hierboven is er zo een. Christian Prommer is sinds jaar en dag lid van het Duitse Trüby Trio, en heeft deze week zijn eerste 12″ uitgebracht… een live gespeelde akoestische bossa-versie van een technoklassieker! “Strings of life” is oorspronkelijk van Rhythim is Rhtyhim (alias Derrick May), en komt zowel in de vorm van samples als in de originele versie op honderden platen terug. Maar nog niet als een ingetogen en serieuze bossa – good stuff.

Advertisements
2 Comments leave one →
  1. June 11, 2007 7:08 am

    Die strings of life is zeker mooi. Maar wat is er zo verdienstelijk aan die hergebruikte Kravitz instrumentaal door Mutya? Vond het nogal obligaat.

  2. June 11, 2007 8:53 am

    nou… allereerst vind ik het een prima popnummer, en daarnaast maakt het gebruik van de bounce die de oorspronkelijke versie van “it ain’t over ’till its over” een beetje laat liggen 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s