Skip to content

Soundway = Discos Fuentes.

May 21, 2007

the latin brothers – las calenas son como las flores
lito barrientos y su orchestra – cumbia en do menor

Na in 2006 recht te hebben gedaan aan het muzikale erfgoed van Panama (één van mijn albums van vorig jaar), gaat het Soundway-label uit Brighton, Engeland, onvermoeibaar door met Colombia. Het zal jullie niet verbazen dat ik de dubbele lp blind besteld heb – en ik ben niet teleurgesteld!

Het album verzamelt het neusje van de zalm wat betreft de muziek op het grootste label van het land, Discos Fuentes, in de periode 1960-1976. Het eerste wat opvalt bij het luisteren naar Colombia! is dat de muziek ongelofelijk rijk en gepassioneerd is – zelfs zó erg dat deze bleekneus even een pauze inlaste tussen de twee lp’s in ;-). Zonder enige problemen worden de meisjes, het land, de geschiedenis en natuurlijk de liefde om te dansen bezongen door bands die uiteenlopen van vroege orkesten tot strakke funkcombo’s.

Nu zijn beschrijvingen leuk en aardig, maar ze vormen natuurlijk nog geen reden om naar de winkel te rennen voor deze verzamelaar. Daarom hierboven allereerst de Latin Brothers met een natuurlijke versmelting van tango, montuno, boogaloo en de grondregels van catchyness; daarna een mooie cumbia met houtblazers(!) van Lito Barrientos en zijn orkest.

Advertisements
One Comment leave one →
  1. May 22, 2007 12:26 pm

    prachtige plaat. wederom flikken ze het weer bij soundway.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s