Skip to content

de ándere go ahead eagles

March 31, 2007

super eagles – viva super eagles (gambia, 1969) album

De acht super eagles speelden zich vorig jaar in mijn blikveld met het titelnummer van de “Love’s a real thing” verzamelaar op het Luaka Bop label van David Byrne. Nu wil echter het geval dat platen van 38 jaar oud uit Gambia in het algemeen iets moeilijker te vinden zijn dan (vul een artiest in) uit (en een westers lan met dito muziekindustrie). Maar de aanhouder wint, en doordat ik toevallig wist dat er relatief veel Fransen afkomstig zijn uit Gambia bood het Franse Ebay-filiaal onlangs uitkomst – hierbij dus het hele album!

De hoestekst vermeldt dat de band in 1968 een Engelse tournee heeft gemaakt waarna ze thuis gelijk de studio in zijn gedoken om dit album op te nemen, en dat is zowel te zien als te horen. Naast de strakke sixties-pakken op de foto hiernaast staan er namelijk twee eigen nummers én een Beatles-cover in het Engels op het album. Als je goed luistert zou het je ook op kunnen vallen dat de drums en de gitaren op het album een meer dan toevallige gelijkenis vertonen met Britse beatgroepen uit dezelfde tijd.
Gelukkig worden de muzikale roots niet vergeten, en is er voor de afro-liefhebbers ook genoeg te halen op de plaat. Van Gambia naar Frankrijk, van daar naar mijn brievenbus, en via mijn draaitafel naar jullie oren…Enjoy!

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s