Skip to content

soul op de maan.

March 22, 2007

annette poindexter & the pieces of peace – mama
sidney pinchback & schiller street gang – soul strokes
dynamic tints & pieces of peace – be my lady
renaldo domino – let me come within

Twee weken geleden kreeg ik van Numero het nieuwste deel van hun eccentric soul-serie toegestuur, en het is wel zo’n omvangrijk monster dat het tot nu duurde voordat ik dit stukje kon schrijven. Zoals alle delen in de serie staat één specifiek soul-label centraal, en op Twinight’s Lunar Rotation is dat het Twinight label uit Chicago.

First things first: het is een dubbelcd, en er staan expres geen nummers op van Syl Johnson (de enige succesvolle artiest op het label). Verspreid over de twee cd’s komen veertig(!) nummers voorbij die uiteenlopen van uptempo soul met violen (het eerste nummer hierboven) tot ruige instrumentale funk met psychedelische gitaarpartijen (de tweede). Het eerste wat opvalt als je het album luistert is dat je – in tegenstelling tot de meeste verzamelaars – niet van de ene stemming naar de andere geslingerd wordt omdat alles immers uit dezelfde studio komt en vaak ook door dezelfde muzikanten gespeeld wordt. Dat wil echter niet zeggen dat alles op elkaar lijkt – alle artiesten doen uitgesproken hun eigen ding, en nemen je zo mee naar Chicago zoals het tussen 1967 en 1972 was.

Zoals je aan de lap tekst hierboven misschien al merkt is dat ik eigenlijk woorden tekort kom om de nieuwste Eccentric Soul te beschrijven – de grondigheid waarmee het album is samengesteld en de liefde voor muziek die uit het boekje en de verpakking spreekt maken een overkokende pan met hyperbolen van me.

Hierboven staan vier nummers die je een voorproefje geven van waar de samenstellers twee jaar mee bezig zijn geweest; als dat naar meer smaakt kun je jezelf op de Numero-site trakteren op de overige 36 nummers door de cd te kopen óf de nummers betaald te downloaden. Voor de vinylliefhebbers onder ons: volgende week komen er drie 7″ singles uit met nummers van het album die bij de betere (online) platenzaak te vinden zullen zijn.

Dan rest mij verder niets anders dan te hopen dat jullie dit ook zo mooi vinden.. Enjoy!

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s