Skip to content

diep in de jamaicaanse heuvels.

September 19, 2006

cedric “im” brooks and the light of saba

Album nummer twee! Losse nummers van deze plaat laten horen doet geen recht aan het geheel, dus ik heb besloten hem er helemaal op te zetten.

Wat is dit?
Een verzamelaar uit 2003 die al het werk wat Cedric Brooks en zijn Light of Saba in de jaren zeventig opnamen samenbrengt.

Cedric Brooks?
Jamaicaanse saxofonist en bandleider die naar het voorbeeld van Sun Ra een wisselend collectief oprichtte om samen mee te spelen en leven. Dit was in de heuvels van Jamaica, waar ook de oorspronkelijke rastafari-stammen bijeenkwanen voor religieuze cermonieën.

De muziek die daaruit voortkwam is een mix van reggae, jazz, traditionele jamaicaanse volksmuziek en funk. Geloof me, zoiets heb je nog nooit gehoord. Het album loopt uiteen van vocale odes aan “het moederland” tot een cover van Horace Silver’s “song for my father”. Ik ben elke keer als het luister diep onder de indruk, ik hoop dat sommige van jullie er net zo van kunnen genieten!

download info

Advertisements
One Comment leave one →
  1. October 23, 2006 4:26 pm

    tsss.. klinkt op 128 al te wild. sabasi is prachig, sound is helemaal jorum, intro van words of wisdom breakt er lekker in, verbazingwekkend plaatje!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s