Skip to content

Brownswood Recordings, een introductie.

September 13, 2006

ben westbeech – so good today (brownswood001)

soil & pimp sessions – waltz for goddess (brownswood002)

elan mehler – scheme for thought (brownswood003)

Gilles Peterson, bij sommige van jullie bekend door zijn wekelijkse radioshow en/of zijn compilaties, is een paar maanden geleden een klein label begonnen om nieuwe muziek op uit te brengen.

Hij krijgt namelijk elke dag demo’s opgestuurd. Als hij iets goed vind, draait hij het op de radio en meestal begint er dan wel een balletje te rollen – hij is namelijk behoorlijk invloedrijk. Soms zit er echter iets tussen wat hij eigenlijk zelf wilde uitbrengen, en dat kan nu weer (hij had eerder het Talkin’ Loud label)

Het idee is simpel: als er nieuwe muziek is waarvan hij vindt dat het een (groter) publiek verdient, brengt hij het meteen uit op vinyl. Als dat aanslaat komt er een cd. De website is nog onder constructie, maar hier kun je wat info vinden.

Hierboven de eerste drie vinyl-releases. Nummer één is een witte soulzanger uit Bristol die al zijn eigen muziek maakt. Nummer twee zijn de Japanse Soil & Pimp Sessions, waar ik eergisteren al een post over maakte. Nummer drie is tenslotte een jazzcomponist die hij in een hotelbar hoorde spelen.

Alles wijst erop dat dit een label is om in de gaten te houden, dus doe je ding als later dit jaar de eerste verzamelcd uitkomt!

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s