Skip to content

De nieuwe Timberlake

September 6, 2006

justin timberlake – lovestoned/i think she knows me interlude

justin timberlake ft. snoop dogg – pose

Na 4 jaar, een eeuwigheid in de pop, is Timberlake terug om de wereld te veroveren. Dé vraag is natuurlijk “doet ie het of doet ie het niet?” (of: gaat hem dat lukken of niet?). Aan de muziek gaat het in ieder geval niet liggen – Timberlake lijkt zijn ziel aan Timbaland verkocht te hebben in ruil voor de (letterlijk en figuurlijk) dikste beats die hij had.

Tekstueel is het helaas een stap terug in vergelijking met poëzie als “rock your body” en “senorita”. Geen grapje helaas 😦 : zo zingt hij niet alleen behoorlijk domme dingen, maar lijkt hij ook aan product placement te doen door 4 keer vrolijk over de Maybelline van zijn meisje te zingen.. ouch.

Gelukkig is de muziek het belangrijkste, daarom twee nummers om zelf een indruk te krijgen van het nieuwe album. Allereerst een behoorlijk futuristisch disco-ding wat gaandeweg verandert in een coda met strijkers. nice. Daarnaast een nummer wat je zou verwachten: samen met Snoop Dogg over een postmoderne stuiterbeat the bump doen.

Samengevat: beetje vermoeiend om het hele album te luisteren, maar ik zou er niet van opkijken als we er de komende maanden mee doodgegooid worden. Wat denken jullie?

Advertisements
One Comment leave one →
  1. Danny permalink
    September 17, 2006 9:40 pm

    BSB rules!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s